(placeholder)

     

http://www.banditsfarm.be

info@banditsfarm.be

     

     

09 360 06 08

Puppies

Onze hondjes worden gefokt met liefde voor het ras en aandacht voor schoonheid en karakter.

Onze teven hebben de “selectie” op uiterlijk en karakter verkregen door de Belgische rasvereniging en zijn gecontroleerd op HD, ogen en dna-onderzoek naar Dilute-factor (resultaat DD).

Wij zijn tevens lid van de Nederlandse rasvereniging.

Een voorafgaandelijk kennismakend gesprek

met elke kandidaat-puppyafnemer vinden wij heel belangrijk.


De puppies worden bij ons in huiselijke kring geboren met de nodige aandacht voor een goede inprentingsperiode die zeer belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de hond.

De eerste 4 weken worden moeder en puppies de nodige

rust gegund om de pups in de meest rustige sfeer te laten opgroeien.


Met 3 weken worden de pups bijgevoederd.

Een goede evenwichtige voeding is hierbij zeer belangrijk.


Ook is voor de pups de inprentingsfase aangebroken. Hierbij wordt speciaal veel aandacht besteed aan het feit dat de puppies enkel goede ervaringen opdoen. Menselijk contact wordt dan heel belangrijk. Bij mooi weer kunnen de pups ook al eens buiten komen (in eigen omgeving) en worden hen de eerste begrippen van zindelijkheid bijgebracht.


De pups worden regelmatig ontwormd en met 6 weken worden zij voor het eerst ingeënt en nogmaals grondig onderzocht door de dierenarts. Nu is ook de tijd gekomen om hun vertrouwde omgeving eens te verlaten. Een ritje met de wagen behoort dan tot de mogelijkheden.

Met 7 weken worden de puppies onderworpen aan een puppytest (volgens Cambell). Op basis van deze test en de eventuele voorkeur van de nieuwe eigenaar wordt bekeken welke puppy in welk huisgezin het beste past. Daarna worden ze door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus nog voorzien van een tatoeage (dit is noodzakelijk voor het bekomen van de stambomen) en geregistreerd in een databank.


Met 8 weken kunnen de pups naar hun nieuwe thuis.

Wij werken met een verkoopovereenkomst en waarborgbewijs. Dit geeft u en ons een stukje meer zekerheid. Elke nieuwe eigenaar ontvangt tevens een puppypakket bestaande uit ondermeer een informatiebrochure, voedingsadviezen, voeding, een speeltje, een cd-rom met foto’s van de pups, een dekentje met de geur van het nest,…

Gezien wij nazorg heel belangrijk vinden blijven wij graag contact onderhouden met de nieuwe eigenaars om indien nodig hen te begeleiden bij de opvoeding van de pup en het geven van advies. En als wij in de buurt zijn komen we graag eens langs om te zien hoe het met de pup gaat.Goed om weten: de 4 belangrijke fases in de ontwikkeling van een pup:

     0 tot 3 weken:

          Slaap- en eetfase.


     3 tot 8 weken:

          Inprentingsfase.

          Inprenting op soortgenoten, sociaal verkeer met nestgenoten, verzorgers en andere. Leren wat hondetaal is.


     8 tot 12 weken:

          Socialiseringsfase.

          Ervaringen opdoen, leren hoe de wereld in elkaar zit, wat is verboden, wat is toegestaan, wat is gevaarlijk.


     12 tot 16 weken:

          Rangordefase.

          Onderzoeken van dingen en personen. Zelfstandig worden. Bepalen van sociale status binnen de roedel (het gezin).